Tapahtumakalenteri

Sata vuotta eteläpohjalaista eloa -näyttely, Etelä-Pohjanmaan Maakuntamuseon Kivinavetta, Seinäjoki
10.06.2017 - 14.01.2018

Sata vuotta eteläpohjalaista eloa

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon juhlanäyttelyssä kerrotaan eteläpohjalaisuudesta ja sen kehityksestä sadan vuoden aikana

Näyttelyn kehyskertomuksena on kuvitteellisen eteläpohjalaisen perheen tarina. Perheen elämänkaari taustoittuu suomalaisen yhteiskunnan taitekohtiin ja murroksiin, kuten kulkuvälineiden teknistymiseen, sota-aikaan, nuorisokulttuurin esiinnousuun, vapaa-ajan ja matkailun lisääntymiseen sekä kulutuksen kasvuun ja kierrätykseen. Aikajanalle on koottu museon kuva-arkiston aarteita maakuntamme yhteisestä arjesta ja juhlasta. Näyttelyssä kartoitetaan myös eteläpohjalaisuuden symboleja. Näyttelyssä kannustetaan yleisöä myös pohtimaan, mitkä esineet ja asiat kuvaavat eteläpohjalaisuutta vuonna 2017. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon tuottama näyttely on osa virallista Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa. Näyttely on esillä 14.2018 saakka.

Liput 4/2 €

Perusnäyttelynä Kivinavetassa Mihinä me ollahan? --teemanäyttely, joka esittelee Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan historiaa ja nykyisyyttä kymmenen aihekokonaisuuden avulla.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Törnäväntie 23, Seinäjoki

Lisätiedot: Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, p. 06 416 2648, epmaakuntamuseo@seinajoki.fi

Katso lisätiedot museon opastuksista kesällä 2017

Takaisin